Rahmi Koç Müzesi


Bugün bir iyilik yapın kendinize, içinizdeki çocuğu şımartın...

Renkli Matematik Dünyası
Herbiri birbirinden özel klasik arabalar, Saltanat treni ile nostaljik dakikalar, Fenerbahçe Vapur'unda çay molası, Uluçalireis  Denizaltı'ında bir gezinti ve Haliç turu buharlı bir vapur ile...  daha neler neler.

Gezmeye doyamayacağınız bir mekan, hava güneşli ise keyifli bir hafta sonu sizi bekliyor demektir. Biz Şubat tatilini seçmiştik. Bütün günümüzü müzede geçirdik diyebilirim.  Çalışan bulaşık makinesinin cam yüzeyinden içeriyi izlemek çocukların en çok ilgisini çeken şeyler arasındaydı. Klasik arabalar, eski itfaye arabaları, uçaklar ve nostaljik dükkanlar.

Yaz aylarında buharlı vapur ile Haliç'te gezinti yapma imkanınız var. Keşif küresinde hafta sonları film izleniliyor. Bizim gittiğimiz dönemdeki film "Dinazorların Gizemli Dünyası" idi. Film bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Beşiktaş-Karaköy Atlı Tranvay
Müze içindeki tren raylarında korkusuzca yürümek ve vagonların arasında dolaşmak çocukların çok hoşuna gitti. Saltanat vagonunu ve  ilk atlı tranvayı gezdik.
Fenerbahçe vapurunu gezerken bir çok gemi maketini ve ilk defa bir uçağın cockpit bölümünü inceleme fırsatı bulduk. 

Haliç kıyısına döşenen dar hat demiryolu üzerinde işleyen Nostaljik bir tren ile  Haliç boyunca kısa bir yolculuğuna ne dersiniz?
Buda mı var? dediğinizi duyar gibiyim. Evet, ücretsiz olarak binilen bu trenin seferlerini gişeden biletinizi alırken sormayı ihmal etmeyin.

Keyifli geziler dilerim.

Not: Her hafta sonu çocuklar için eğlenceli atölyeler mevcut.  Müze gençleri de unutmamış, Renkli Matematik Dünyası, Fen ve Teknoloji Atölyesi ve Bakım -Onarım Atölyeleri etkinliklere devam ediyor.

Müze iletişim bilgilerine buradan ulaşabiliriniz.

0 yorum :