Mustafa Kemal Atatürk'ün Okulunda, O'nun Sınıfındayım

Mustafa Kemal Atatürk'ün Sınıfında sıra arkadaşları ile oturup, kara tahtada ders dinlemek ister misiniz? 


Şimdinin Harbiye Askeri Müzesi, eskilerin Mekteb-i Harbiye adıyla andığı Mustafa Kemal Atatürk'ün Harb Okulunu okuduğu okul bugün müze olarak gezilebiliyor.

1848 yılında Osmanlı padişahı I. Abdülmecid'in  fermanı ile kurmay subay yetiştirmek amacıyla, kurulan Mekteb-i Harbiye  1921 yılına kadar eğitim vermeye devam etti.
Günümüzde müze olarak gezilen binada;  Atıcı ve kesici silahlardan ateşli silahlara; Fatih ve Yavuz Köşesinden Atatürk Dersanesine; Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı salonundan Somali-Bosna-Kosava- İç güvenlik Salonuna  kadar her biri birbirinden değerli  28 ayrı sergi salonu bulunuyor.

Şimdi sınıftayız

Müzede en çok gezilen yer, Mekteb-i Harbiye ( Harb Okulu ) olarak kullanıldığı yıllarda Mustafa Kemal ve arkadaşlarının okuduğu derslik.  Sınıf, kara tahtasından sıralarına, perdelerden pirinç sobaya kadar  aynen korunduğu için ilgi çekiyor. Kendinizi  bir anda 1899 - 1902 yılları arasında Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında ders dinlerken buluyorsunuz.




Halka Açık Mehter Konserleri

500 kişilik modern Atatürk salonunda müzenin açık olduğu günlerde (Pazartesi-Salı dışında) her gün 15.00 ila 16.00 saatleri arasında Mehterin tarihçesini anlatan İngilizce ve Türkçe multivizyon ile 20’şer dakikalık iki seans halinde verilen konser çok ilgi çekiyor. 

Ziyaret Gün ve Saatleri: 
Dini bayramların birinci günü, yeni yılın ilk günü ile Pazartesi ve Salı günleri dışında her gün 09:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Saat 15:00-16:00 mehter takımı gösterisi vardır.
İletişim ; Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı, Valikonağı Caddesi Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 233 27 20 ( 4 Hat )






0 yorum :