Gel bakalım 2014


Tek bir gün, dünyanın her yerinde aynı amaçla kutlamaların yapıldığı tek bir gün.

Düşünsenize milyarlarca insan “Yeni Yıl”a bir umutla, sevdikleriyle birlikte giriyor. Kimi önce, kimi saatler sonra. Sanki zaman durmuşcasına…

Yeni yılda, yeni umutlar, yeni dilekler, yeni hayaller ve yeni tatlar eklemek isteyenlere özel “Yeni Yıl Menüsü”

Yemek yapmayı eğlenceye dönüştüren, MaxFm’le Türkiye’yi uyandıran adam, DJ. Özgür Aksuna ve akademisyen aynı zamanda gurme köşe yazarı Şef Ali Açıkgül ile,  Chef Akademi’de Cook&Fun Yemek workshop’ların da yeni yılda, yeni tatlar için buluştuk.



Menümüz Balkabağı Çorbası, Kestaneli Hindi Dolması ve Böğürtlenli Tart.

Arka fonda müziğimiz, hazırlıklarımız tamam, eğlenerek öğrenirken farklı tatlar damağımızda iz bırakıyor. Muskat ceviz rendesi krema eşliğinde balkabağı çorbasına imzasını atarken mutlaka anı fotoğraflıyorum.

Kestaneli hindi dolmasının püf noktası ise streç üzerinde tokmakla dövüp incelttiğimiz hindi göğsünü, önceden hazırladığımız pilavla birlikte rulo halinde sarmamızdı. Tereyağda karamelize ettiğimiz hindi dolmasının lezzetine lezzet katan ise servis ederken üzerine eklediğimiz tereyağlı soya sos.  

Etkinliğin en tatlı kısmı Böğürtlenli Tart ile final yapıyoruz. Değişik lezzetler denemeyi seviyorsanız, hazırladığınız kremaya Rom veya Burbon vanilya da katılabilirsiniz.

Yemeklerimizi afiyetle ve keyifle yerken, yeni yıl için güzel dileklerde bulunmayı da ihmal etmedik. 

Bu keyifli Workshop için Şeflerimiz Özgür Aksuna, Ali Açıkgül ve Chef Akademi’ye çok teşekkür ederim.

HOŞGELDİN 2014






Balkabağı Çorbası

BALKABAĞI ÇORBASI
250gr Balkabağı
2 Kapya Biberi
1 adet Lemon rendesi
1 tatlı kaşığı zencefil
¼ Diş sarımsak
1 adet Chili Biberi
1 Litre Et suyu
20gr Ayçiçek yağı

Hazırlanışı : Zencefili, sarımsak ve chili biberini kokuları çıkana kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
Balkabağı ve biberler eklenir. Kısık ateşte sebzeler 5 dk. kadar kavrulur.  Pişen sebzelere et suyu ilave edilir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Blenderdan çekilir, süzgeçten geçirilir, taharatla tatlandırılır.

Kestaneli Hindi Dolması
KESTANELİ HİNDİ DOLMASI

200 gr. Hindi göğsü
50 gr. Pirinç
20 gr. Tereyağ
5 gr. Çam fıstığı
5 gr. Kuş üzümü
½ adet ince doğranmış kuru soğan
50 gr. Kestane
tuz, karabiber
Yenibahar
Tarçın
Dereotu
Su 

Pirinci ıslatıp yıkayın, suyunu süzün. Tereyağında fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Soğan ilave edin. Sırasıyla, kuş üzümü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. Tuz, karabiber, baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar pişirin. Pilavınızı demlemeye bırakın daha sonra içine ayıklanmış kestaneleri atın.

Diğer taraftan hindi göğüsler inceltilir içine kestaneli pilav harcı konur ve streçle sarılır ardından sıcak suda 20 dakika bekletip tereyağında karamelize yapılıp kesilir.

BÖĞÜRTLENLİ TART

Böğürtlenli Tart
Hamuru

100 gr. Un
60gr. Tereyağ
1 adet yumurta
40 gr. Pudra şekeri
½ çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı; Tüm malzemeyi karıştırarak hamur haline getiriyoruz. Hamuru yoğurup metal kalıplara basıyoruz. 160 derecedeki fırında 15 dakika pişiriyoruz. Krema koyup üzerlerini böğütlenle süslüyoruz.

Kreması
250gr süt
80gr. Toz şeker
25gr tereyağ
1 adet yumurta
½ vanilya
25gr nişasta 

Yapılışı: Süt, şeker ve tereyağ ocakta kaynatılır. Yumurta, nişasta ve vanilya çırpma teli ile karıştırılır. Kaynayan sütten 1/3 oranında alınarak karışıma katılır. Karışımı süzerek süte yavaşça ilave ediyoruz. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Pişen kremayı çelik tepsiye aktarıp hava almayacak şekilde streçliyerek 0 derecede soğutuyoruz.




0 yorum :