Karne heyacanı ile birlikte başlayan eğlence…

Yeni yıl tatili, kar tatili derken yarı yıl tatili de geldi çattı.

Çocuklar bu tatil işini çok seviyorlar. Onlar için tatil, evde bilgisayar, televizyon başında özgürce geçirebilecekleri saatler demek. Ebeveynlerin aynı düşüncede olmadıklarına eminim. Yarı yıl tatilinde birçok, sinema ve tiyatro dışında Rahmi Koç Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi , Pera Müzesi gibi müzelerin çocuklar için düzenlediği sanatsal etkinlikler var. Akbank Sanat ve İşbank Sanat da yarı yıl tatiline çeşitli etkinliklerle katılıyor.

Önemli olan size ve çocuğunuza zaman ve mekan olarak hangisi veya hangileri uyuyorsa onu takip etmek . Malum İstanbul yol, trafik ve hava şartlarında 45 dakikalık bir etkinliğe ulaşmak için en az üç saat harcanıyor.

Herkese keyifli seyirler dilerim. Anı yaşayarak keyif almak dileğiyle…

Türkiye Sirki

Hayvansız sirk olur mu? Bal gibi de olur. Canlıların dostu Türkiye Sirki, hayvanları sahnede
görmekten değil kendi yaşam alanlarında görmekten mutlu olan bir kuruluş. 3.000 kişilik kurulup sökülebilir amfi tiyatroda gösteri sanatları ve sahne oyunları üzerine kurulu programlarında yok yok.

Jonglörler, palyaçolar, İplerin üstünde cambazlar, trapezler, hava gösterileri, akrabot ve sihirbazlar.

“Hayvanlara eziyet etmeden de insanları mutlu edebileceğimizi ispatladık” diyor Türkiye Sirki’nin kurucusu Melike Cankurt.

Türkiye’de il il geziyorlar. Bu seferki durakları İstanbul. Iki hafta buradalar. Kaçırmayın derim…

16 - 17 - 18 Ocak 2015
 ve 23 - 24 - 25 Ocak 2015 
Cuma - Cumartesi ve Pazar

Ataşehir/Kayışdağı 80.Yıl Cumhuriyet Parkında kurulu Türkiye Sirki’nin çadırı (Fenerbahçe Koleji Yanında) Çadırın içi ısıtmalı.

Seanslar ve ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Tiyatrolar

Alis Harikalar diyarında, Kırmızı Başlıklı Kız, Bremen Mızıkacıları, Küçük Balık Bambam ve daha bir çok oyun yarıyıl tatili ile çocuklarla buluşmaya can atıyor.

Tiyatro Mie’nin çocuklar için hazırladığı oyunları Kadıköy Halk Eğitim, Ortaköy Kültür Merkezi, Göztepe Halis Kurtça Kültür Merkezi ve daha birçok mekanda izleme şansına sahip olacaklar.

Bir de Tiyatro Mie’nin çocuklara süprizi var. Karne hediyesi tüm oyunlar yarıyıl tatili boyunca %25 indirimli.
 

Oyunların ve oynandığı sahnelerin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Aslan ile Fare, Kaplumbağa ile Tavşan, Korkuluk ile Karga , Yıldız Çalan Kurbağa ve Korsan Ana ve Geveze Papağan … hepsi birbirinden güzel ve eğitici oyunları İstanbul Kumpnayası’nın deneyimli ekibi çocuklar için hazırladı.

Yarı yıl tatili boyunca çeşitli mekanlarda oyunlarını sergileyecekler.

Caddebostan Kültür Merkezi, İdris Güllüce Kültür Merkezi ( Tuzla ) , Sefaköy Kültür Merkezi ve Bahçelievler Kültür Merkezi (Yenibosna). Oyunların saatleri ve diğer sahneler için daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirisniz

İstanbul Şehir Tiyatroları

İstanbul Şehir Tiyatrolarının çocuk oyunları yarıyıl tatilinde de oyunları sergilemeye devam ediyor. 12.00 de ve 15.00 de olmak üzere pazar günleri iki kere oynanıyor.

Kadıköy Haldun Taner Sahnesinde “Bir gün Ayakkabımın Teki” adlı oyun 1 Şubat ve 8 Şubat Pazar günü oynuyor.

Aziz Nesin’in “Pırtlatan Bal” adlı oyunu 1 Şubat Pazar günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sannesinde; 8 Şubat Pazar günü Gaziosmanpaşa Sahnesinde oynayacak.

Diğer oyunlar saatler, sahneler ve bilet için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İş Sanat Kültür Merkezi

Sahne Denilen Büyülü Kutu

Bu sene ilk defa sahnelenecek olan “Sahne denilen Büyülü Kutu” çocuklara  müzikli bir oyunun sahnede her yönüyle nasıl hayat bulduğunu gözlemleyip yaşayacakları bir deneyim sumayı amaçlıyor. Bilinmeyen diyarlara yapılan bu serüvende danslar, şarkılar, farklı sahne sanatları, renklerle bezeli eğlenceli bölümler ve her oyunda sahnedeki büyülü kutudan çıkan bir sürpriz var. Çocuklara sahne büyüsünü yaşatan, yetişkinlere onların gözünden tiyatroyu anlamaya yardımcı olan Sahne Denilen Büyülü Kutu şarkı, dans, oyunculuk ve sürprizlerle karşılaşmak isteyen herkesi bekliyor.

25 Ocak 2015 Pazar günü 15.00 de sahnelenecek bu oyunun biletleri biletix ve İşsanat gişesinde.

Keloğlan

"Bir Varmış Hiç Yokmuş" meddah, orta oyunu, Hacivat ve Karagöz gibi geleneksel Türk tiyatrosunun öğeleri ile Anadolu'nun zengin tekerleme, masal ve karakterlerini bir araya getirerek çocuklara eşine az rastlanır bir hikâye anlatıyor.

Işıl Kasapoğlu'nun yazıp sahnelediği oyunun dekor, kostüm ve kuklalarını Karina Cheres tasarladı. Müziği Alper Maral'a ait oyun aynı zamanda bir müzikal.

8 Şubat 2015 Pazar günü 15.00 de sahnelenen oyunun biletleri biletix ve işsanat gişesinde

Kukla Tiyatrosu
Semaver Kumpanyası’nın çocuklar için hazırladığı bu kukla tiyatrosunun bu yılki konusu Nasreddin Hoca. Işıl Kasapoğlu’nun yazıp yönettiği kukla tiyatrosunun dekor tasarımı ve uygulaması Karina Cheres ‘e ait.

İzlerken Nasreddin Hoca fıkralarında anlatılan, ince zeka ürünü espiriler, hazır cevaplılık, ders verici bilgileri sahnede canlı olarak görmek de eğlenceli. Kahkaha tufanına hazırlıklı olun.

17-18 Ocak Ocak Cumartesi pazar ve 1 Şubat Pazar günü Caddebostan Kültür Merkezinde etkinlik biletlerine CKM gişelerinden ulaşabilirisiniz.

Gösteri Sanatları

Buz Devri 

Dünyanın en sevilen karakterlerinin canlı aksiyon gösterisi "Buz Devri Canlı", buz pisti koreografisiyle 6-7-8 Şubat tarihlerinde Pozitif Live imzası ile Volkswagen Arena'da çocuklarla buluşuyor. 
Cirque du Soleil'in ilk artistik direktörü olan Guy Caron'un yaratıcısı olduğu müzikal şov, toplamda 40 sanatçı ile buz üstünde etkileyici bir gösteri vaadediyor. Yekta Kopan'ın sesiyle, Türkçe dublajlı olarak yarı yıl tatilinde çocuklara unutulmaz bir karne hediyesi daha.

Buz Devri gösterisinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz 


Garfield ve Sihirli Masal Kitabı 

TİM Fettah Aytaç Salonunda 8 Şubat 2015 13.00 de sahnelenecek olan “Garfield ve Sihirli Masal Kitabı” zengin oyuncu ve dansçı kadrosuyla eğlenceli bir performans sergiliyor.

Garfield ve sevimli arkadaşı Odie’nin birdenbire kendilerini sihirli masal kitabının içinde yer alan masallarda bulmaları ile başlayan eğlenceli bir yolculuğunun hikayesi bu. 

Bremen Mızıkacıları'ndaki kedi ile köpek onlardır artık. Sonrasında Kırmızı Başlıklı Kız'ın sepetindeki kurabiyelerin peşine düşen Garfield, Odie ile birlikte şekerden, pastadan yapılmış bir evle karşılaşırlar. Fare dolu bir köyü kurtaran Garfield, Fareli Köyün Kavalcısı'yken birdenbire kendisini Çizmeli Kedi olarak bulur. Oyunun sonunda büyük bir sürprizle karşılaşır, Garfield ve Odie...

Garfield ve Sihirli Masal Kitabı gösterisinin biletlerine buradan ulaşabilrisiniz

Atölyeler

Sarkis su içinde suluboya atölyesi 

Akbank Sanat, suluboyadan baskıya, oyuncak heykelden yaratıcı dramaya kadar eğitici ve eğlenceli çocuk atölye çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.

Atölyeler ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirisiniz

Matematik Atölyesi / Arım Balım Peteğim
8-12 yaş çocuklara yönelik hazırlanan bu atölye çalışması Faber Castell’in desteğiyle Rahmi Koç Müzesi’nde Renkli Matematik Dünyası bölümünde gerçekleşiyor. Veeeee amaçları;

"Arıların dahiyane zekalarına akıl sır erdiremiyorsak eğer biz de bir arı olup kendi peteğimizi kendimiz örelim. Sayıların sonsuzluğunu, renklerin göz yanıltıcılığını bir oyuna dönüştülerim. Matemetiğin hayatımızda ne kadar büyük bir oyun olduğunu sonsuz örüntülerde birlikte keşfedelim. Renkli Matematik Dünyası Eğlen-Öğren bölümüyle başlayacağımız serüvenimizde örüntülerle dans edecek, sabun köpüklerine saklanacağız."

Rahmi Koç Müzesi’nde bütün bir gününüzü geçirebilirsiniz oğlum ve arkadaşı ile geçirdiğimiz “müzede bir gün” hakkında ayrıntılar Müzeler bölümünden ulaşabilirsiniz.

Rahmi Koç Müzesinde ki çocuklar için hazırlana Renkli Matematik Dünyası, Fen ve Teknoloji Atölyesi ve Bakım -Onarım Atölyeleri ve yarı yıl etkinlikleri hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirisiniz.

Oyuncak Müzesi çocuk atölyeleri
Kukla Tiyatrosu, Gölge Oyunu, Mim Gösterisi, tahta oyuncak boyama, kuş yuvası ve yetenekli eller atölyeleri gibi çocuklar için her güne bir, bazen iki etkinlik hazırlamış İstanbul Oyuncak Müzesi.

Hem atölye çalışmalarına katılıp, hemde her katı ayrı bir dünya olan İstanbul Oyuncak Müzesini gezebilirsiniz Yarı yıl tatilindeki hafta içi ve hafta sonu etkinlikler hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Pera Müzesi çocuk ve gençlik atölyeleri

Pera Eğitim, çocuklara yarı yıl tatilinde 27 Ocak – 8 Şubat 2015 tarihleri arasında 4-6 ve 7-14 yaş gruplarına yönelik yaratıcı eğitim atölyeleri düzenliyor. Bu atölyeler ve ayrıntılı bilgi için buraya tıklayınız

Sergideyiz…


Bilim Tüneli Sergisi, 1 Aralık 2014 - 12 Şubat 2015 tarihleri arasında Mall Of İstanbul - 1'de son buluşları teknoloji severlerin beğenisine sunuyor.

Bilim ve teknolojinin geleceği nasıl değiştireceğini gösteren Bilim Tüneli Sergisi, büyüleyici bir deneyim yaşatmak ve evren, madde, yaşam, karmaşıklık, beyin, sağlık, enerji ve toplum konularında gelecekte neler olacağını bugünden öğretmeyi hedefliyor.

Bilim Tüneli Sergisi için biletler biletixde


Çocuk Dünyası

Çocukların farklı meslek guruplarını tanımalarına ve öğrenmelerine yardımcı olan . eğlence dünyası KidzMondo ve KidZania yarı yılda çocuklara keyifli anlar yaşatmayı vaadediyorlar.

Hem eğlenip hemde öğrenme, para kazanma ve kazandığı parayı nasıl harcıyacağına karar verme hepsi bir arada. Avrupa Yakasında Trump İstanbul’da KidzMondo ve Anadolu Yakasında Akasya AVM’de KidZania İstanbul ‘da ayrıntılar için ismin üstünü tıklayınız


Doğa ile Başbaşa

Kampa gidelim mi baba?

24-25-26 Ocak Sömestr Tatili Kurşunlu Köyü Çocuk Kampı Bilecik Kurşunlu köyünde Kerpiç Köy Evlerine Çoluk Çocuk kampa gidiyorlar. Eğer ekmek, peynir yapmayı öğrenmek, hasır, patik örmek isterseniz bunu bir düşünün. Köylüler sizleri misafir etmek için kerpiç evlerinin, imkanlarının elverdiği şekilde odalar hazırlamışlar. Odalarda odun sobası ile ısınmak, yemek için ev sahibinizin sofrasına oturmak ve anı paylaşmak için bu kampa gitmeye ne dersiniz?

Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz


Farkındalık… Hayatı yaşamaya değer kılmak için farkındalık…

Karanlıkta Diyalog

Sanılanın aksine bu sergide konuşmak ve herşeye dokunmak serbest...
Gerçek hayattan bir farkı bu sefer sizin rehberleriniz görme engelli. Sizin dokunarak, koklayarak, tadarak ve duyarak "yeni, hemde çok yeni ve farklı" bir biçimde görmenizi sağlayarak, duyularınızı uyandırarak ve farkındalığınızı derinleştirerek… sizi unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyorlar.

Dünya üzerinde 135 kentte 8 milyondan fazla insana "dokunmuş" olan "Karanlıkta Diyalog", yeni dönemde de sizlerle...

Turlar, İngilizce ve Türkçe olmak ayrı seanslarda yapılıyor.
"Karanlıkta Diyalog", 1988’de Almanya’da Prof. Dr. Andreas Heinecke tarafından oluşturulup, hayata geçirilmiş.

Sergiye Gelmeden Önce Ziyaretçiler için ipuçları, ayrıntılar ve bilet satış noktalarna buradan ulaşabilrisiniz










0 yorum :