SINIFTA KALDI!


CORONA GÜNLÜKLERİ 7/ 





29 Mart 2020 Pazar

Vaka sayısı 9.217
Ölüm sayısı 131
Göktaşı yağmuru bekleyenlerin sayısı dünya nüfusuyla aynı.

Bu yaşadığımız dünya bir okulsa eğer, her daim okul birincisi, kendini her fırsatta sınıf başkanı ilan eden öğrenci, Amerika sınıfta kaldı.

İspanya sınıfta kaldı,

İtalya sınıfta kaldı,

Fransa sınıfta kaldı.

Her zaman Avrupalı öğrencilere sahip çıkan öğrenci birliğinin tutunacak dalı kalmadı.

Okulun ne yapsa popülerliğe ulaşamayan öğrencisi Çin’in yarısı, zeki ve vicdanlı çıktı, öğrenci birliğine üye olmamasına rağmen İtalya’ya yardım etti. Diğer yarısı fırsatçı çıktı, İspanya’ya sahte test, Hollanda’ya yeterli standardı taşımayan malzeme sattı.

Kara gün dostu olan Türkiye ilk önce Çin’nin imdadına yetişti, sonrasında öğrenci birliğine aday olduğunda ona oy vermeyen İspanya ve İtalya’ya da yardım elini uzattı. Hem Asya hem de Avrupalı olduğunu ispatladı.

Rusya’nın sınıf geçme notu belirlenemedi en ketum öğrenci seçildi. Kol kırılır yen içinde kalır. Buna rağmen sınıf geçmenin ilacını bulduğunu açıklayarak en çalışkan öğrenci unvanını almaya aday oldu.

Hindistan okulun en zorba öğrencisi seçildi. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Almanya, cesur ve en çalışkan öğrenci seçilmek için yakalanma korkusu olmadan İtalya ve Fransa’ya kopya verdi. Kendi sınıfı içinde sonradan gelen öğrencilere aynı özeni göstermedi ama.

Pandemiydi, çekirge istilasıydı, göktaşıydı derken dünya büyük bir sınav veriyor. Görünen o ki her ne olursa olsun bu sınavdan Dünya başarıyla çıkacak, kendini yenileyecek, doğa dengelenecek ama insanlık sınıfta kalacak…

Umutları yitirmeden, bütünün hayrı için birlikte ama bir bütünmüş gibi sevgiyle kalalım

Hüma


Akşam Haberleri / Haftalık Dünya haberlerinden derleme...

*Türkiye’nin, Koca Yusuf askeri kargo uçağıyla Vuhan kentine tıbbi ekipman göndermesi, ülke basınının manşetlerine yansıdı. Çinliler, “Türkiye bu olayda kara gün dostu olduğunu gösterdi” yorumunu yaptı. (2 Şubat 2020)

*Rusya, 146 milyonluk nüfusuna ve Çin ile olan geniş sınır bağlantısına rağmen ülkesinde 500'e bile yaklaşmayan sayıda corona virüs vakası barındırıyor. Rusya'nın bunu nasıl başardığı merak edilen konu olurken gerçek vaka sayılarının da saklandığı yönünde iddialar yer alıyor. (23 Mart 2020)

*Sokağa çıkma yasağını delen Hint vatandaşlarına polis sert müdahale etti… Bazı güvenlik güçleri sopalarla sokağa çıkan vatandaşı dövdü. (25 Mart 2020)

*Hollanda, yeni tip corona virüsün (covid-19) yayılmasını önlemek amacıyla Çin’den ithal ettiği 1,3 milyon maskenin 600 bininin yeterli standartları taşımadığı gerekçesiyle toplatılmasına karar verdi. (28 Mart 2020)

*Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA), corona virüsü tedavi edecek ilacın geliştirildiğini duyurdu. FMBA, sıtmaya karşı kullanılan Meflokin bazlı yeni ilacı tanıttı. (28 Mart 2020)

*Coronavirüs salgını nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan Fransa’nın imdadına Almanya yetişti. Alman ordusuna ait askeri uçaklar İtalya’dan sonra Fransa’dan salgını yakalanan hastaları Almanya’ya taşıdı. (29 Mart 2020)

*Avusturalya, yeni tip corona virüs (Covid-19) hastalarının özel bir monitör sistemiyle evlerinde tedavi olmalarını öngören pilot proje için kolları sıvadı.
Yerel "The Age" gazetesinin haberine göre, "sanal hastane" olarak adlandırılan projeyle yoğun bakım servisi dışında tedavi gören covid-19 hastaları, evlerine yerleştirilecek özel bir sistemle takip edilecek. (29 Mart 2020)

 

*Türkiye, corona virüsten en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İtalya ve İspanya'ya sağlık malzemeleri gönderdi. (01.04.2020)

0 yorum :