AMUDA KALKAN TENCERELER







CORONA GÜNLÜKLERİ 3 /



22 Mart 2020 Pazar

Vaka sayısı 1.236,
Ölüm sayısı 30,
Yasağa rağmen sokağa çıkan 65 yaş üstü insan sayısı milyonları buldu.


Bu sabah salonda koltukta oturan eşime dedim ki “Serpme kahvaltıya gidelim! Çok güzel waffle yapan bir yer biliyorum.”

Düne kadar evde oturun diye onları zapt etmeye çalışan ben, bugün kalkmış hadi gidelim diyorum. Onun yüzündeki şaşkın bakışları gördükçe oyunumu keyifle sürdürdüm.

“Hadi ama çok yakın. Salon kapısını göstererek “Bak bu kapıdan çıkacağız hemen sola dönüp yandaki kapıdan içeri gireceğiz Hüma Hanımın Mutfağı” dedim. Eşimin yüzündeki şaşkın ifade yerini endişeye bıraktı. Bu kadın yavaş yavaş deliriyor olabilir miydi?

Kim bilir belki de Mine Söğüt’ün dediği gibi “Deli olmayan kadın yoktur, henüz yeteri kadar delirtilmemiş kadın vardır.”

Birlikte mutfağa girip kahvaltı hazırladık. Akşamdan çalıştırdığım bulaşık makinesindeki temizleri yerlerine yerleştirmişler. Mutfağa benden başka birilerinin de girip bir şeyler yapması oldum olası hoşuma gitmiştir. Bazen aradığımı bulamıyorum bazen de mutfak eşyaları amuda kalkmış oluyor ama olsun ben yine de mutluyum.

Günün tek öğününde de olsa çocuklarla birlikte sofraya oturabilmek bana iyi geldi. Uzun zamandan beri ilk defa dördümüz kahvaltı yaptık. Hafta sonları bile olsa dershaneler, kurslar, çocukların spor aktiviteleri derken dört kişilik çekirdek aile bir araya gelemiyorduk. Bir de şunu fark ettim. Çocuklar çok büyümüş mutfak masamızı genişletmek gerekecek yan yana oturunca sığamıyoruz. 

Bu dönem bize yeni alışkanlıklar, yeni farkındalıklar kazandıracak belli oldu.

Gün içinde online dersler devam etti. Küçük oğlanın okul bu cumartesi pazar deneme dersleri yaptı, artık pazartesiden itibaren gerçek dersler başlıyor. 

Bugün elimdekilerin kıymetini daha iyi anladım. Kendim ve ailem için şükür ederken her gün dışarıda çalışmak zorunda olan emekçiler için dua ettim. 

Hastanelerde çok yoğun çalışan sağlık personelini de düşününce hâlâ daha umursamaz bir şekilde sokakta dolaşan onca kalabalık, beni daha da endişelendiriyor.

Bireyden bütüne doğru düşününce zincirin halkaları gibiyiz. Varsın tencereler amuda kalksın,  bütünün hayrı için bireysel sorumluluklarımızı yerine getirelim.

Sevgiyle kalın
Hüma

Akşam Haberleri;

Çin’de coronavirüs (covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 261’e çıktı.

İtalya'da ise ölü sayısı 4825'e ulaştı.
İran'da 1685, 
İspanya'da 1753, 
Fransa'da 562, 
İngiltere'de 243, 
Güney Kore'de ise 104 kişi hayatını kaybetti.

Dünyada toplamda 13,674 kişi virüsten hayatını kaybetti.




0 yorum :