Geyikli Park

Anlatılanların dışında, anlatılan "Çanakkale Zaferi"

Öğrendiklerini, her fırsatta okuyucuyla paylaşan, olaylara farklı bakış açılarından bakmamızı sağlayan Türkiye’nin en sevilen yazarlarından biridir Sunay Akın.

Çanakkale’nin kıyılarını dolaşarak Çanakkale’de yaşananların izini sürerek, dinlediği farklı öyküleri, hikayeleri Geyikli Park isimli kitabında toplamış ve tüm bunları bizlere Çanakkale Zaferini analtılanların dışında anlatabilmek için yapmıştır.

Yazar, hayatta gizli kalmış kahramanların varlığından haberdar ediyor bizi. Birazda bakış açımızı sorgulatıyor, araştırmaya teşvik ediyor. Alışılanın aksine görünmeyeni gösteriyor bizlere.

Her hikayede farklı bir tat bulabileceğiniz, her biri birbirinden özel 46 hikaye var Geyikli Park’ta. Bu hikayelerden sadece birini, hatta birinin özetini paylaşacağım sizlerle. Kitabın tamamını zaman zaman keyifle, zaman zaman çok şaşırarak okuyacağınıza eminim.

Korkusuz

Çağın en modern silahları ve makineleriyle donatılmış Fransız ve İngiliz savaş gemilerindeki askerler, güverteden saydıkları, üstlerine dönük 2.000 civarında top namlusunun yarısından fazlasının Türkler tarafından korkutmak amacıyla konulan soba borusu olduğunu bilmeseler de, alınan tüm önlemlerin Çanakkale Boğazı’nı geçmelerine engel olamayacağına yürekten inanmaktadırlar! Ne de olsa, işgal donanmasındaki çağın en güçlü savaş gemileri olan “Drednot”un Türkçesi “Korkusuz”dur.

Fransız Amiral Guépratte, yüzbaşının imzaladığı, sudaki mayınların temizlendiğini belirten rapora güvenerek, 18 Mart günü, işgal güçleri donanmasının en öndeki gemisi Suffren’in Çanakkale Boğazı’na girmesi emrini verir! Zavallı amiral, küçümsediği Türklerin düşmüş bir uçağı Kaz Dağı’nın eteğinden getirip onardıklarını ve o uçağın yaptığı keşif uçuşu sayesinde mayınların temizlendiğinin anlaşılması, bunun üzerine Nusrat’ın suya yeniden mayın bıraktığını nereden bilecekti!...

Bir uçak enkazından doğan tarihin acı faturasını Amiral Guépratte o gün, donanmasının enkaza dönüşmesiyle öğrenecektir, ama 7 Mart gününün gecesinde Nusrat’ı hatırlayan bir millet, aynı günün sabahındaki Ertuğrul adlı uçağının kahramanlığını unutacaktır!

Kitabı satınalmak isteyenler buradan ulaşabilirler.


0 yorum :