Yaşamlarında fark yaratan kadınlar

Farklı ve farkında kadınlar... Dünya üzerindeki yanlış giden sistemin bir parçası olduklarının farkında, her biri yaşamlarında fark yaratan kadınlar.

Yüzyıllardır süre gelen ezilmiş, hor görülmüş, dışlanmış dişil enerjinin farkında, ezilmeye, dışlanmaya, cinsel bir tema olarak görülmeye baş kaldıran, boyun eğmeyen kadınlar...

Yirmi birinci yüzyılda farklı kadınlar; Bankacı, eğitmen, ressam, gurme, sef, modalist, yazar, çevreci, organizatör, gönül elçisi, yardımsever, karşısındakiyle empati kuran, doğayı koruyan, dost canlısı,  milletine ve vatanına bağlı
farklı ve farkında kadınlar...

Bugün çok özelmiş gibi etkinlikler yapıp, paneller, konserler, ödül törenleri düzenleyip, gülüp, konuşup eğlenebiliriz. Çalıştığımız şirketlerden hediyeler alabiliriz. Alış veriş yaptığımız mağazalardan özel indirimler alabiliriz. Ya ertesi günü, kaldığımız yerden devam edeceğiz hayatımıza.

Bu bir günün coşkusunu, gücünü 365 gün yaşayalım. Gelin hep birlikte, bu bir günde yaşananları her güne taşıyalım. Birilerinin hayatlarına sevgiyle dokunalım, fark yaratalım, farkındalığı arttıralım. Ama önce kendimizden başlayalım, küçük, narin bir kelebeğin kanat çırpışları gibi güçlü ve cesur yüreğimizi sevgiyle dolduralım. Dolduralım ki çocuk gelinlere, çocuk işçilere engel olabilelim, şiddete hayır diyebilelim, gelin-kaynana, gelin–görümce, anne–kız sürtüşmesini bitirebilelim. Hırs, intikam, kin, kıskançlık duygularımızı bir kenara bırakıp bu dünyaya sevgiyle bakalım.

Bugün bir başlangıç olsun hepimiz için. Gelin her günü bu farkındalıkla yaşayalım.

Her yeni gün bir öncekinden daha güzel, daha farkındalık dolu olsun. Yüzünüzden tebessüm, yüreğinizden sevgi eksik olmasın.

8 Mart 2014




0 yorum :