Mandalinanın binbir halinden sadece biri

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez meyvesi mandalina, kimi zaman meyve olarak, kimi zaman tatlıların içinde, kimi zamanda sadece suyuyla sofralarımızı şenlendirir.

Sonbaharın başlarından, kış ortasına kadar yeme şansını elde ettiğimiz meyvelerden biri olması ve ayrıca fosfor, kalsiyum, potasyum, magnezyum, folik asit ve C vitamini gibi zengin besin değerlerine sahip olması mandalinanın soframızdaki ayrıcalığını korumasını sağlar. Hal böyle olunca, mandalinalı tarifler bize cazip gözüküyor. Bu gün sizlerle Nihal’in Sofrası’n mandalinalı kek’in tarfini paylaşacağım.

Malzemeler
- 2 yumurta
- 1,5 çaybardağı tozşeker
- 2 mandalina
- 1 çaybardağı sıvıyağı

- 1 çaybardağı mısır unu
- 1 su bardağı  un
- 1 vanilya
- 1/2 kabartmatozu

Sos için malzemeler 
1 tatlıkaşığı nişasta,
2 kaşık tozşeker,
1 çaybardağı mandalina suyu

Yapılışı; Mandalinalar robottan geçirilir. Bir kapta yumurta ve şekeri birlikte çırparız, püre haline getirdiğimiz mandalinaları da bu karışama ekler birlikte karıştırırız.

Daha sonra sırasıyla sıvıyağ, un, mısır unu ve kabartma tozunu teker teker ilave edip, malzemelerin iyice karışmasına özen gösteririz. Kek kalıbına koyduğumuz mandalinalı kek karışımını 170 derecede fırında pişiririz.

Sos yapılışı; Kekimiz pişerken, sos için 2 mandalina suyuyla 2 kaşık şekeri ateşte karıştırırız. Şeker eriyince karışımdan biraz başka bir kaba alarak nişastayı ıslatırız.  Islattığımız nişastayı yavaş yavaş ocaktaki karışıma katıp devamlı karıştırırız.

Altını kapattıktan sonra ılıyınca kadar karıştırırız. Fırından çıkarınca Kekin de ılınmasını bekleriz ve sosu kekin üzerine dökeriz. Servise hazır.

Afiyet olsun.




0 yorum :