Kendinize Hata Yapma İzni Verin


"Hayatta hiç hata yapmayan insan, hiçbir şey yaşamayan insandır. Ve hayatta en büyük hata, kendini hatasız sanmaktır." Yunus Emre 

Dünyada en çok ve en büyük hataları kimler yapar biliyor musunuz? Bilim insanları, liderler, kahramanlar, sanatçılar... Hatalar, kişisel gelişimin, büyümenin, öğrenme sürecinin ön şartıdır. Sıfır hata, sıfır gelişim.

...

Şimdi bu hata dediğiniz şeye başka bir çerçeveden bakalım. Öğrenme, ders alma, gelişme... 

...

Kitaptan sizlerle paylaştığım bir bölüm ve bölüme ait bir kaç satır. 
Kitabı ilk okumaya başladığımda, yazarın benimle beraber aynı oda da olduğunu düşünmeye başladım. Sanki kitabı ben değilde o bana okuyordu. Anlatım dili o kadar yalın, sıcak ve içtenki kitabı elinizden bırakamıyorsunuz.

Kitabın en arkasında "Değişim yemini ile başlayan özdeğer, özgüven egzersizleri ve kendine hata yapma izni ver bölümü, istemek ve yapmak, beden ve iletişim, affetmenin beden üzerindeki etkisi" gibi bir çok konuda egzersizler yer alıyor. Ve gelecekten mektup ile okumamızı bitiriyoruz. 

Eeee artık sihirli değnek bizim elimizde, aslında hep elimizdeydi de biz fark etmemiştik. Arzu Bıyıklıoğlu bu kitabıyla,  içimizdeki  gücü keşfetmemizi sağlıyor. 

Meraklısı için Arzu Bıyıklıoğlu hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz

0 yorum :