Venedik Karnavalı keki

 2012 Şubatında Kızkardeşim ile kostüm ve peruk kiralayarak Venedik karnavalına gittik.....herşeyi önceden uygun fiyatlı olması için iyice araştırdık. Otel uçak ve orada katılacağımız küçük organizasyonları internetten satın aldık.Otel (2 gece 3 gün)uçak (gidiş dönüş) feribot (gidiş dönüş)ve gün içindeki 2 mini tur olan bu organizasyon kostümler hariç kişi başı 1750 tl ye geldi.Turla gitseydik eğer bunun iki katı para ödeyecektik....

İlk gün saat 14:00 da operanın önünde grubumuz ve rehberimiz ile buluştuk, Kostüm şartı vardı ve herkes tepeden tırnağa venedikli gibi giyinmişti.... birsürü fotoğraflar çektik sanki o yüzyılda yaşıyorduk ...ambians çok güzeldi.... iki saatlik yürüyüş ile gezindiğimiz venedik sokaklarını tanıdık, kumar sanat,ticaret ve eğlence hikayelerini dinledik...sonunda bir pastahanede bize ayrılan köşede Venedik karnaval keklerimizi sıcak çikolata eşliğinde bir güzel yedik.....Akşam üstü San Marco meydanında diğer bir etkinliğimiz olan tarihi bir pastanede otantik karnaval müzikleri eşliğinde karnaval keki ve sıcak çikolata.....hala kokusu burnumda.... bu arada biz keklerimizi yerken 17.yy klasik müzik durdu aniden veee kapılardan 4 dansöz çıktı, İbrahim Tatlısesin Tabii Tabii (aşağıda sözlerini paylaşıyorum:)şarkısı eşliğinde dans ettiler....biz şoktayız ve hemen kameramıza saldırdık ve kameramıza görüntüledik, çünkü hiç kimse bize inanmazdı. Sonradan şöyle bir yorum yaptık; o yıllarda Osmanlı Venedik ticareti çok meşhurdu heralde eğlenceler için ortak kültürden herkes oluyordu!!!! (St.Marco kilisesinin duvarında Osmanlı Venedik ticaretini anlatan fresk var)

Şimdi gelelim meşhuuuur buram buram heryerde kokan Venedik Karnaval keki tarifine......
Küçük bir tencereye 1 su bardak suyu ve 125 gram margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarakpişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı teker teker hamura yedirin Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.Yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Hamurun içine az tarçın ve bir çaybardağı kuru üzümüde ekledikten sonra , hamurun kabarması için iyice karıştırın. Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek yerleştirin.Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişen hamurlarını içine krema ile doldurun. Ben 2,5 bardak süte 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1,5 çay bardağı şeker, 1adet yumurta 1 paket vanilya ve Migrosun bu aralar çok kullandığım labne yerine geçen peynir kremasını katıyorum haaa bide rom katıyorum azıcık.....üzerine pudra şekeri serpin....yanındada sıcak çikolata iyi olur derim:)
Afiyet olsun

Seyyar Gurme 

Not: şarkının sözleri

Yanıyorum söndürelim mi
Tabi tabi
Çıktı ateşim indirelim mi
Tabi tabi
Bak bu sözlerin lafta kalırsa senin o tabini tabini yerim

Bulmadı kalbim dengine dengi
Belki sende bulur gel yakına
Eskide kalmış köle efendi
Kölelerde aldatır sen sakın ha

0 yorum :